Priske verdedigt Zerrouki en pareert kritiek

Priske verdedigt Zerrouki en pareert kritiek: 'Geen interesse in meningen'

Vandaag om 14:27
Laatste update: om 14:55

Brian Priske schenkt geen aandacht aan de criticasters na de harde nederlaag van Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De trainer beleeft een wat moeizame seizoensstart met de Rotterdammers, maar blijft vol vertrouwen.

"Het is een uitdaging in het voetbal om de emoties te controleren", vertelt Priske in gesprek met ESPN. "Eerlijk gezegd is dat ook waarom we van voetbal houden. Zoveel mensen hebben er een mening en een gevoel bij. Maar het is onze taak om de spelers weg te houden bij die emoties. Daarom is voetbal niet alleen een tactisch spel, maar ook mentaal. Je moet je kunnen focussen."

Priske laat de kritiek makkelijk van zich afglijden, benadrukt hij. "Ik lees alle meningen niet, ik heb alleen de mening nodig van de mensen met wie ik samenwerk. Die mensen vertrouw ik. De rest is alleen maar ruis, of het nu goed of slecht gaat. Als trainer heb je de taak om de juiste mensen te vertrouwen. Natuurlijk ben ik niet dom en weet ik dat er negatieve geluiden zijn als je niet wint. Ik draai lang genoeg mee."

De Deen erkent dat er gelijkenissen zijn met zijn periode bij Sparta Praag, waar hij ook een moeizame start kende. "Er zijn zeker overeenkomsten. In Antwerpen was het ook hetzelfde. Er zijn veel nieuwe spelers gekomen en ook een nieuw gezicht als trainer. Ik probeer spelers te pushen naar hun hoogste level, we hebben een heel goede selectie. Maar er is één ding dat je niet hebt in voetbal en dat is geduld. In het bijzonder bij een topclub is dat geduld er niet. Daarom ben ik niet geïnteresseerd in de meningen, want ik weet hoe het werkt."

Osman en Zerrouki
Tegen NAC Breda voert Priske twee wijzigingen door. Zo maakt Ibrahim Osman zijn basisdebuut. "Hij is een sterke individuele speler, met aanvallende kwaliteiten. Hij is heel snel en kan op alle drie de posities in de aanval spelen. Hij is heel dynamisch en dat is ook één van de redenen dat hij vandaag speelt. Je kan hem zeker een beetje vergelijken met Minteh."

Ramiz Zerrouki moet juist plaatsmaken. De controleur had het moeilijk tegen Bayer Leverkusen en lijkt maar niet uit de verf te komen in De Kuip. "Ik weet niet of ik het daarmee eens ben. Hij speelde vorig seizoen enkele heel goede Champions League-wedstrijden. Het was toen makkelijker om in het team te komen, omdat de spelers elkaar goed kenden en de structuur stond. Nu had hij andere spelers om zich heen. Hij is een goede, ervaren speler en zal door deze fase komen. Dat ik nu voor iemand anders kies, hoort bij het voetbal."

Priske legt ook uit waarom Trauner ontbreekt. De Oostenrijker is niet geheel fit. "Maar met hem gaat het best goed. Het was een zware week en hij heeft meer gespeeld dan we hadden verwacht. Hij komt terug van een blessure, dus we moeten het rustig opbouwen."