Stijn van Gassel blikt terug op grote blunder tegen Heracles Almelo

Slippertje Van Gassel kost NEC tegengoal: 'Klotebal, is het leven van een keeper'

Vandaag om 10:30
Laatste update: om 10:30

Stijn van Gassel baalt enorm van de fout die hij zaterdagavond heeft gemaakt tegen Heracles Almelo. De keeper, die vorige week nog indruk maakte tijdens zijn NEC-debuut, ging met zijn teamgenoten uiteindelijk met 1-2 onderuit. 

De wedstrijd was pas twee minuten oud toen Van Gassel de bal losliet, en Heracles-spits Mario Engels in staat stelde om te scoren. "Ik besloot om uit te komen en de bal stuiterde wat, waardoor het een beetje een klotebal werd", vertelt de van Excelsior overgekomen keeper, opgetekend door Voetbal International. "Ik wilde 'm wegboksen. Maarja, zul je net zien dat er iemand in het verkeerde shirt staat en dan vliegt 'ie lullig binnen. Een fout? Zeg het maar. Het is heel klote dat die bal zo valt."

Even later maakte Luka Kulenovic de 0-2. Koki Ogawa maakte voor NEC nog wel de aansluitingstreffer, maar een 2-2 zater niet meer in. "Als keeper is het altijd klote als dit soort dingen je overkomt. Maar goed, de knop moest ook om, want er waren nog 88 minuten te gaan. We hebben ook genoeg kansen gehad om het recht te zetten. Het was gewoon een zure avond."

Het contrast met vorige week is groot voor Van Gassel, die tegen PSV een uitstekende indruk maakte. "Tja, dat is het leven van een keeper. Je balanceert op een dun koord en dat weet je als keeper. Het is ook een kwestie van incasseren, daar word je hard van. Maar goed, dit soort dingen komen nooit op een goed moment."