Halilovic ziet Perisic slagen bij PSV

Halilovic looft 'geweldige kerel' van PSV: 'We spreken elkaar dagelijks'

Vandaag om 08:30

Alen Halilovic is er heilig van overtuigd dat Ivan Perisic zijn stempel gaat drukken op PSV. De spelmaker van Fortuna Sittard is goed bevriend met de kersverse aanwinst van de Eindhovense club, die zondagmiddag op bezoek gaat in Limburg. 

"Ik ken hem van de nationale ploeg", vertelt tienvoudig Kroatisch international Halilovic voor de camera van ESPN. "We waren daar erg close. Ook in Italië hebben we veel tijd samen doorgebracht. Toen hij bij Internazionale speelde en ik bij AC Milan. We zijn vrienden gebleven en spreken elkaar dagelijks. We hebben gemeenschappelijke vrienden en ik vind hem een geweldige kerel."

Ook op voetballend vlak geeft Halilovic hoog op van de aanvaller, die verder speelde voor clubs als Bayern München en Tottenham Hotspur. "Hij zal zeker iets toevoegen aan PSV. Daar ben ik van overtuigd." 

De 28-jarige linkspoot hoopt net zo lang te kunnen voetballen als Perisic, in wie hij een inspiratiebron ziet. "Zeker! Als je 35 jaar oud bent en zo veel hebt bereikt in je carrière. Vorig jaar had hij een kruisbandblessure en daar is hij ook weer sterker van teruggekomen. Dat laat zien hoe groots hij is, als speler en als persoon. Hij wil zijn dromen najagen en op het allerhoogste niveau spelen."

De wedstrijd tussen Fortuna en PSV begint zondagmiddag om 16.45 uur. Als de ploeg van trainer Peter Bosz een resultaat boekt in Sittard, klimt het weer over koploper AZ heen.