Heracles verrast NEC en boekt eerste zege

Heracles Almelo verrast NEC en boekt eerste zege van het seizoen

21 september om 22:57

Heracles Almelo heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. De ploeg van Erwin van de Looi won zaterdag knap met 1-2 bij NEC, waardoor het de degradatieplaatsen achter zich laat.

De Heraclieden schoten uit de startblokken in De Goffert, al kregen ze daar wel wat hulp bij. NEC-keeper Stijn van Gassel, de vervanger van de geblesseerde Robin Roefs, blunderde bij een voorzet en Mario Engels schoot de bal na twee minuten in het lege doel. De thuisploeg probeerde zich meteen te herpakken en kreeg al snel wat kansjes. De Nijmegenaren schreeuwden bovendien om een rode kaart voor Ivan Mesík, die Sontje Hansen torpedeerde. De arbiter vond geel voldoende.

Na dertien minuten kreeg NEC de volgende domper te verwerken. Rober González leed knullig balverlies, waarna een schot van Brian De Keersmaecker voor de voeten van Luka Kulenovic kwam. Die laatste rondde eenvoudig af. Zodoende had de ploeg van Rogier Meijer wel kansen, maar had Heracles de doelpunten. De aanvallers van de bezoekers roken bovendien kansen tegen de wat wankele defensie van de thuisploeg.

Na 39 minuten was González wel heel dicht bij de aansluitingstreffer. Na een voorzet van Hansen mikte hij echter naast. Ogawa had op slag van rust meer geluk. Zijn kopbal werd van richting veranderd en viel binnen. Aan de andere kant kwam NEC echter ook nog goed weg. Engels draaide zich goed vrij en schoot maar net over.

In de tweede helft moest NEC op zoek naar de gelijkmaker, maar was Heracles al snel héél dicht bij een derde goal. Ditmaal hield Van Gassel zijn team juist op de been na een kopbal van De Keersmaecker. De rebound van Engels werd van de lijn gehaald door Dirk Proper. De thuisploeg wist zelf pas in de slotfase de druk weer op te voeren. Zo werd een bal van de lijn gehaald en schoot debutant Shiogai net naast.

Heracles trok de zege over de streep en komt net als NEC op zes punten. Daarmee staan ze dertiende en veertiende in de Eredivisie.