Vinícius blinkt uit na invalbeurt: Real wint ruim

Real Madrid boekt na invalbeurt uitblinkende Vinícius alsnog klinkende zege

21 september om 23:02

Real Madrid heeft aan de hand van Vinícius Júnior een ruime zege geboekt op Espanyol in La Liga. De Koninklijke kwam op achterstand door een eigen doelpunt van Thibaut Courtois, maar de Braziliaanse aanvaller maakte indruk na zijn invalbeurt: 4-1.

Espanyol deelde voor rust al wat speldenprikjes uit en kreeg het Estadio Santiago Bernabéu kort na rust stil. Jofre zag zijn voorzet via Courtouis in het doel belanden. Real-trainer Carlo Ancelotti besloot alsnog om Vinícius te brengen voor Arda Güler. Waar onder meer Jude Bellingham en Kylian Mbappé wel in de basis stonden, kreeg de Braziliaan rust. Zijn invalbeurt gaf de titelhouder echter nieuw elan.

Bovendien stak Espanyol-keeper Joan Garcia de helpende hand toe. Hij liet een harde voorzet van Bellingham door de handen glippen en Dani Carvajal tikte vogelvrij binnen. Vervolgens klapte Real er in het laatste kwartier overheen, met een hoofdrol voor Vinícius. Eerst legde hij de bal met buitenkant voet panklaar voor landgenoot Rodrygo, die voor de 2-1 tekende. Vervolgens sloeg Vinícius zelf toe, voordat Mbappé er uit een strafschop 4-1 van maakte.

Real Madrid nadert koploper FC Barcelona zodoende tot op één punt. De Catalanen komen zondag nog wel in actie tegen Villarreal.