Beerschot-fans bestormen mixed zone, Kuyt meldt zich

Boze Beerschot-fans dringen mixed zone binnen, Kuyt gaat gesprek aan

Vandaag om 21:12

Voor Dirk Kuyt wordt de druk bij Beerschot steeds groter. Na de ontluisterende 0-3 thuisnederlaag tegen Sint Truiden VV, de zevende verliespartij op rij, liep het uit de hand. Boze supporters kwamen verhaal halen en de politie moest ingrijpen.

Kuyt heeft het lek bij Beerschot nog altijd niet boven, ondanks dat er de nodige versterkingen werden binnengehaald aan het einde van de zomerse transferperiode. Tijdens de wedstrijd lieten de Beerschot-fans zich al horen. "Shame on you", klonk het vanaf de tribunes in het Olympisch Stadion in Antwerpen. Na afloop sloeg de vlam echter pas echt in de pan.

Boze supporters drongen door tot de mixed zone en wilde aanvoerder Ryan Sanusi aan de tand voelen. Een enkeling bereikte zelfs de kleedkamer, waar zij uitleg eisten van de spelers. Even later werd de situatie ook aan de poorten van het stadion grimmig, toen een groep fans zich daar had verzameld. Kuyt besloot naar buiten te komen om de achterban tot bedaren te brengen. Desondanks moest de politie ingrijpen en de plek ontruimen.

Beerschot staat ondertussen troosteloos onderaan in de Jupiler Pro League met één punt uit acht duels. "Deze nederlaag komt hard aan", erkent Kuyt bij Sporza. "Voor de wedstrijd hadden we de koppen bij elkaar gestoken, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde in de beginfase." Daarmee doelt hij onder meer op de blessure van Thibaud Verlinden na amper tien minuten. De blessure van Thibaud is zuur, het begin van een hele frustrerende namiddag. Je kan niet alles wijten aan pech, maar het zit de afgelopen periode écht niet mee."