Barkas vertelt over opvallende KNVB-waarschuwing

Opvallende KNVB-waarschuwing bij Utrecht: 'Ik wil mijn excuses aanbieden'

Vandaag om 19:34
Laatste update: om 19:41

Vasilios Barkas heeft gereageerd op de opvallende waarschuwing die hij heeft gehad van de KNVB. De keeper verschijnt zeer regelmatig erg laat op het veld en dat is de voetbalbond beu. Barkas legt nu uit dat dat te maken heeft met bijgeloof.

Na afloop van het treffen tussen FC Utrecht en Willem II (3-2) vertelt Barkas voor de camera van ESPN over de berisping die hij heeft ontvangen vanuit Zeist. "Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden aan de scheidsrechters. Ik wist niet dat dit een big deal was. Mijn ritueel is om als laatste te komen, maar ik wist niet dat dat een groot probleem was. Vandaag was ik er een stuk eerder en je ziet wat er gebeurt: we krijgen uit het niets twee goals tegen. Ik weet niet of ik dit nog een keer ga doen", grapt de doelman van Utrecht lachend.

Vervolgens probeert Barkas de schuld op ludieke wijze op captain Nick Viergever af te schuiven. "Ik wacht gewoon tot Nick naar buiten gaat, ik ga dan na hem. Ik doe niks speciaals op zo'n moment. Waarom het dan zo lang moet duren? Vraag dat aan Nick, niet aan mij. Ja, het is Nicks fout. Na de rust was ik er als eerste en moesten we wachten op Nick. Ze moeten nu aan hem denken", besluit Barkas opnieuw lachend.