Bayern schiet vier dagen na Champions League-recordzege opnieuw uit zijn slof

Vandaag om 17:21

Bayern München heeft vier dagen na de historische Champions League-zege op Dinamo Zagreb (9-2) opnieuw een dikke overwinning geboekt. Op bezoek bij Werder Bremen kwam Der Rekordmeister nu tot vijf treffers.

Tegen Zagreb werd Bayern de eerste club die negen keer wist te scoren in een Champions League-wedstrijd. Enkele dagen na die historische prestatie ging de ploeg van trainer Vincent Kompany op bezoek bij Werder. Bayern moest het in het Weserstadion zonder Manuel Neuer stellen: de ervaren goalie viel geblesseerd uit in de warming-up, waardoor Sven Ulreich onder de lat plaatsnam.

Vanaf de eerste minuut was Bayern heer en meester in Bremen. Werder loste in de hele wedstrijd niet eens één schot. Na een kwart wedstrijd resulteerde de dominantie in de openingstreffer voor de bezoekers: Michael Olise was de doelpuntenmaker. Een kleine tien minuten later was de Fransman weer belangrijk, deze keer met een wonderassist: na een geweldige solo wist hij Jamal Musiala te vinden, die vervolgens de 0-2 maakte.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. In de tweede helft wist Bayern de wedstrijd in een tijdsbestek van acht minuten helemaal te beslissen: Harry Kane, Olise en Serge Gnabry kwamen tussen de 57ste en 65ste minuut namelijk allemaal tot scoren. Daarna speelde de nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen de wedstrijd zakelijk uit.

Door de zege gaat Bayern nu aan kop in de Bundesliga, met twaalf punten uit vier wedstrijden. Daarmee is de formatie van Kompany de enige ploeg die nog over de perfecte score beschikt in de Duitse competitie. Werder staat momenteel tiende.