Sontje Hansen denkt niet aan vertrek bij NEC Nijmegen

NEC'er denkt voorlopig niet aan vertrek: 'Daar zou ik misschien op bank belanden'

Vandaag om 09:17

Sontje Hansen moet het dit seizoen bij NEC Nijmegen nog vooral doen met invalbeurten, maar weet zelf precies wat er moet verbeteren om daar verandering in te krijgen. De laatste keer dat de buitenspeler de volledige negentig minuten speelde, was in augustus 2022.

"Ik moet zo snel mogelijk topfit worden en negentig minuten maken", heeft Hansen zijn doel duidelijk. In de Gelderlander is de 22-jarige aanvaller openhartig over zijn fitheid, waar hij al jaren mee worstelt. Dit jaar moet de ommekeer plaatsvinden en daarom heeft Hansen in de zomer niet stil gezeten.

"Ik heb tien dagen vakantie gehad en daarna was het bijna twee maanden lang volle bak trainen in de gym. De eerste week was dat leuk, maar daarna een stuk minder. Het eerste jaar hier was een beetje opstarten, dit jaar moet ik fysiek alles mee kunnen doen", aldus de aanvaller.

Hansen heeft veel aan zijn medespelers in het proces om een fittere en betere voetballer te worden. "Ik ben een stuk volwassener geworden vergeleken met een jaar geleden. Af en toe krijg ik nog wat hulp van de club, bijvoorbeeld als ik een pilletje nodig heb voor ijzertekort. Ik steek ook veel op van oudere spelers als Bram (Nuytinck, red.) en Lasse (Schöne, red.). Hoe zij met hun vak bezig zijn, ze corrigeren mij waar nodig."

Voor hetzelfde geld had Hansen zijn pad naar volledige fitheid deze zomer ergens anders hervat. Ondanks het feit dat het in zijn eerste seizoen in Nijmegen even aanpassen was, heeft een mogelijke exit niet door het hoofd van Hansen gespookt. "Mijn zaakwaarnemer vroeg aan me of ik de interesse van die clubs wilde aanhoren en dat wilde ik wel. Maar we waren er al snel over uit dat deze zomer niet het juiste moment was om een stap te maken. Zeker in Engeland is het voetbal een stuk fysieker en daar ben ik nog niet aan toe. Dan zou ik daar misschien op de bank belanden. Eerst wil ik bij NEC slagen."