Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Go Ahead Eagles

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli voert één wijziging door bij Amsterdammers

Vandaag om 08:15

Ajax speelt zaterdag in Deventer zijn tweede Eredivisie-wedstrijd in drie dagen tijd. Trainer Francesco Farioli zal waarschijnlijk niet veel sleutelen aan zijn basisformatie, maar de kans is wel aanwezig dat Chuba Akpom weer plaats moet maken voor Brian Brobbey. VoetbalPrimeur stapt met de vermoedelijke opstelling alvast in de schoenen van de Italiaanse oefenmeester. 

Remko Pasveer zal tegen Go Ahead Eagles wederom het Ajax-doel verdedigen. De ervaren keeper hield afgelopen woensdag tegen Fortuna Sittard nog de nul: 5-0. Achterin lijkt het sowieso allemaal wat beter te staan in Amsterdam ten opzichte van vorig seizoen. Devyne Rensch, nog trefzeker tegen Fortuna, zal opnieuw de rechtsback zijn en een defensie vormen met Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato. 

Tegen Fortuna vervulde Kenneth Taylor een belangrijke rol. De Oranje-international opende al vroeg de score. In Deventer zal hij opnieuw aan de aftrap verschijnen, evenals Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim. Steven Berghuis staat zoals bekend aan de kant. Hij kampt met een blessure die hem sowieso nog een mand parten zal spelen. Ook Kristian Hlynsson verkeert in de ziekenboeg. 

In de punt van de Ajax-aanval is het dringen. Brobbey viel vlak voor het duel met Fortuna uit, maar Farioli gaf na de wedstrijd aan goede hoop te koesteren dat de spits er tegen Go Ahead weer bij is. "Ik ben er vrij zeker van dat hij onderdeel uitmaakt van de selectie", zei hij. In dat geval zal de Oranje-international hoogstwaarschijnlijk een streepje voor hebben op Chuba Akpom en nieuwkomer Wout Weghorst. Bertrand Traoré en Mika Godts zullen in Deventer de rechtsbuiten en linksbuiten van Ajax zijn. Het duel begint om 20.00 uur. 

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts