AZ-captain Clasie looft Sadiq na 2 goals bij PEC Zwolle

Clasie zwaar onder de indruk van AZ-revelatie: 'Fantastisch, wereld van verschil'

20 september om 22:51

Jordy Clasie is erg onder de indruk van teamgenoot Ibrahim Sadiq. De vleugelaanvaller bezorgde AZ vrijdagavond met twee doepunten een overwinning in Zwolle, en kon na afloop rekenen op mooie woorden van zijn aanvoerder. 

AZ is heel goed aan het seizoen begonnen. Datzelfde geldt voor Sadiq, die zijn totale productie in Zwolle opvijzelde naar vier. "Ja, fantastisch", vertelt Clasie voor de camera van ESPN. "Als je die jongen vergelijkt met vorig jaar bijvoorbeeld, dan is dat echt een wereld van verschil."

AZ nam Sadiq, een 24-jarige Ghanees, in de zomer van 2023 over van BK Häcken. Zijn debuutseizoen was niet heel indrukwekkend, maar de vlag hangt er nu anders bij. "Misschien had hij wat aanpassingen nodig. Een ander land, voor het eerst op zichzelf, zijn familie niet om hem heen. Maar alle complimenten naar hem, en naar alle aanvallers."

"Troy (Parrott, red.) is heel slim, maar met name Ruben (Van Bommel, red.) en Ibrahim zijn heel snel", vervolgt Clasie, die AZ niet goed vond spelen. "Ook op de eerste meters. Dat is echt een wapen van ons. Alleen maar lovende woorden voor hun."