Wedstrijdverslagen Keuken Kampioen Divisie

Helmond Sport lijdt eerste nederlaag en staat KKD-koppositie af aan FC Den Bosch

20 september om 22:04

FC Den Bosch is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders waren vrijdagavond in De Vliert met 1-0 te sterk voor FC Emmen. Helmond Sport, begin van de avond nog lijstaanvoerder, verloor in de slotfase met 2-3 van FC Volendam. Spektakel was er ook in Dordrecht, waar de plaatselijke FC tegenstander Excelsior op een gelijkspel hield.

FC Dordrecht - Excelsior
In de eerste helft werd het publiek in Dordrecht niet getrakteerd op doelpunten. Na rust vielen ze wel. Het sterk draaiende Excelsior nam kort na de theepauze de leiding via Lennard Hartjes. Een kleine twintig minuten later werd de score verdubbeld door spits Richie Omorowa: 0-2. Feyenoord-huurling Jayden Slory maakte slechts twee minuten later de aansluitingstreffer voor Dordrecht, dat op zoek ging naar meer, en dat ook kreeg. Ben Scholte zorgde in de 86e minuut voor de 2-2 eindstand.

FC Den Bosch - FC Emmen
Den Bosch won vorige week vrijdag van ADO Den Haag en versloeg afgelopen maandag de beloften van FC Utrecht. Tegen Emmen begonnen de Brabanders opnieuw sterk. Na achttien minuten spelen was het raak. Spits Törless Knöll schoot op geweldige wijze raak vanaf elf meter. De thuisclub kreeg in het restant van de wedstrijd genoeg kansen op nog een treffer, terwijl ook Emmen de nodige speldenprikjes uitdeelde. Gescoord werd er, ondanks een hachelijk moment in de dying seconds, niet meer: 1-0. Door de zege is Den Bosch de nieuwe koploper van de KKD.

Helmond Sport - FC Volendam
Helmond en Volendam maakten er vanaf de eerste minuut een spectaculaire wedstrijd van. Mohamed Mallahi maakte al vroeg de openingstreffer voor de Brabanders, die verrassend sterk aan het seizoen begonnen zijn. Het ervaren spitsenduo Robert Mühren en Henk Veerman tilde de score uiteindelijk naar 1-2, waarna Théo Golliard in de 73e minuut alsnog voor een Helmonds punt leek te zorgen. Niets bleek minder waar. In de absolute slotfase won Volendam alsnog, na een opmerkelijke fout van doelman Wouter van der Steen.