NEC moet wachten op komst Vito van Crooij

Eredivisie-terugkeer Van Crooij nog niet rond: 'Hij moet eerst zaken afwikkelen'

Vandaag om 21:13
Laatste update: om 21:35

NEC moet nog even wachten voordat het Vito van Crooij kan verwelkomen. Dat meldt De Gelderlander vrijdagavond. De club van trainer Rogier Meijer hoopte de clubloze aanvaller eerder al te kunnen presenteren, maar Van Crooij is nog altijd niet in Nijmegen.

Diverse media maakten vorige week al melding van een persoonlijk akkoord tussen Van Crooij en NEC. Toen werd de verwachting uitgesproken dat de aanvaller, die (waarschijnlijk) transfervrij overkomt van het Saudische Al Wehda, snel deel zou namen aan de training. Dat gebeurde niet. 

"Vito moet eerst zaken afwikkelen in Saoedi-Arabië, voordat hij deze kant op kan komen", zegt technisch directeur Carlos Aalbers tegen De Gelderlander. "Het is niet zo dat er een streep door de transfer kan. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we ergens in de komende week de volgende stap zetten."

Van Crooij is zaterdag tegen Heracles Almelo dus nog niet van de partij. Of hij er volgende week tegen Feyenoord wel bij is, is nog niet duidelijk. Als NEC erin slaagt om de voormalig Sparta-speler in te lijven, heeft Meijer behoorlijk wat aanvallende smaken. "We moesten in de slotfase van de transferperiode nog een rechtsback en spits aantrekken, maar keken ook naar aanvallers die op meerdere posities inzetbaar zijn. Met Vito diende zich daarvoor een goede mogelijkheid aan. We willen dat alle posities dubbel bezet zijn en voldoende concurrentie. Daarmee gaat het niveau van de groep omhoog", besluit Aalbers. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!