Weghorst blikt bij Ajax TV terug op debuut in Amsterdam

Weghorst niet geheel tevreden over Ajax-debuut: 'Je hebt iets mooiers in je hoofd'

Vandaag om 21:00
Laatste update: om 22:30

Wout Weghorst heeft in gesprek met Ajax TV nog eens uitgebreid stilgestaan bij zijn debuut voor de Amsterdamse club. De zomeraanwinst moest tot zijn teleurstelling genoegen nemen met een rol als invaller. Een goal maakte hij uiteindelijk niet. 

"Je hebt gewoon zin om lekker te voetballen en erin te komen", begint Weghorst daags voor het treffen met Go Ahead Eagles. "Je wil je best doen en doelpunten maken. Dat laatste had het nog iets mooier gemaakt. Uiteindelijk is het een super overwinning, al heb je het voor jezelf iets mooier in je hoofd voorafgaand."

De spits en Oranje-international doelt daarmee op een doelpunt. "Maar die houden we tegoed. Een doelpunt was niet nodig en het was alsnog een mooie avond."

Nu wacht voor Ajax het bezoek aan Deventer. Daar moeten koste wat kost drie punten worden gepakt, vindt Weghorst. "Zo'n overwinning als op Fortuna moet gewoon de standaard zijn. Dit zijn wedstrijden die je gewoon moet winnen. Dat is de enige manier waarop je mee kan doen om de prijzen. Zaterdag spelen we in een van de leukere stadions in Nederland, dus daar kijk je naar uit. Verder gaat het maar om één ding en dat is die wedstrijd ook weer winnen", besluit hij.