Anderlecht-icoon juicht komst Van Bommel toe

Anderlecht-icoon juicht komst Van Bommel toe: 'Zal door spelers aanvaard worden'

Vandaag om 14:24

Anderlecht-icoon Marc Degryse ziet wel wat in de komst van Mark van Bommel naar Anderlecht. Laatstgenoemde zou in beeld zijn om de ontslagen Brian Riemer te vervangen.

"Als ik zo rondkijk, dan zie ik wel wat in Mark Van Bommel, die bij Antwerp wel een staaltje vakkennis toonde en openbloeide nadat hij als coach lastige periodes kende bij PSV en Wolfsburg", opent Degryse in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Hij is vertrouwd met de Belgische competitie en cultuur, hoe voelt zich hier goed en kent Jan en alleman. Als figuur zal hij boven de groep staan en door de spelers aanvaard worden. Ik zie ook niet in waarom de supporters niet voor hem zouden vallen."

"Van Bommel is van nature een coach die in eerste instantie de organisatie op punt zet en als hij er de kwaliteiten voor heeft spelers zich ook offensief laat uitleven", gaat de voormalig voetballer verder. "Hij communiceert helder. Het zijn eigenschappen die maakten dat hij met Antwerp de dubbel kon winnen. Maar hij zal met zijn verleden als speler ook wel weten dat Anderlecht nog anders is dan Antwerp, waar hij de positie van underdog kon innemen. Van Bommel is slim en nuchter genoem om te beseffen dat hij met Anderlecht de rol van favoriet moet opnemen."

Ook een andere oud-trainer van PSV zou volgens Degryse een goede keuze zijn. "Wie ook vrij is: Roger Schmidt, ex-Benfica, ex-PSV en ex-Leverkusen, al vrees ik wel dat hij Anderlecht onder zijn niveau zal vinden. Hij was trainer bij Benfica toen die in de achtste finales van de Champions League Club Brugge overdonderden."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!