Perisic kreeg ook aanbod van Ajax

Perisic doet onthulling: 'Ajax heeft me tien dagen geleden ook benaderd'

Vandaag om 13:54
Laatste update: om 14:02

Ivan Perisic onthult dat hij ook benaderd is door Ajax. De 35-jarige vleugelspeler praat vrijdagmiddag voor het eerst als speler van PSV met de pers en geeft aan blij te zijn in Eindhoven.

PSV trok Perisic eerder deze week transfervrij aan. De Kroaat vertrok eind augustus bij Hajduk Split, waar zijn contract ontbonden werd. "Ik was best nerveus, omdat ik geen club had. Je traint alleen in onzekerheid", erkent hij. "Toen ik het belletje van PSV kreeg, zei ik gelijk ja. Ze spelen goed voetbal en van het duel met Juventus moeten we leren. Net als dat ze dat vorig seizoen hebben gedaan na de wedstrijd tegen Arsenal."

Perisic had zijn carrière ook elders in Nederland kunnen voortzetten. "Ajax heeft me tien dagen geleden ook benaderd", stelt hij. "We kwamen er niet uit. Ze zeiden dat ze dezelfde groep wilden houden tot januari. Nu ben ik bij de rivaal. Maar ik ben blij dat ik hier bij PSV ben. Ik hoop dat we ze verslaan." Peter Bosz kan zondag tegen Fortuna Sittard al beschikken over Perisic. "Ik kan zondag spelen als de trainer me nodig heeft. Misschien nog niet negentig minuten, maar ik ben beschikbaar."

Bij PSV gaat Perisic spelen met rugnummer 5. "Zidane speelde daar ook mee. Hij is een van mijn voorbeelden."