Sandler weer geblesseerd bij NEC

Geplaagde Sandler wéér geblesseerd: 'We balen er natuurlijk allebei van'

Vandaag om 12:47

Philippe Sandler heeft opnieuw een blessure opgelopen. NEC-trainer Rogier Meijer geeft vrijdag, in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo, aan dat de 27-jarige verdediger het duel aan zich voorbij moet laten gaan.

Afgelopen weekend tegen PSV (2-0) maakte Sandler zijn eerste minuten van het seizoen, nadat hij de eerste vier speelrondes ontbrak wegens een voetblessure. Het einde van het vorige seizoen moest de verdediger al missen wegens een hamstringkwetsuur, terwijl hij in totaal tien van de 34 duels aan de kant stond. Nu is het weer mis, vertelt Meijer.

"Hij heeft een andere blessure overgehouden aan de wedstrijd tegen PSV. Daardoor kan hij morgen niet spelen", wordt Meijer geciteerd door Forza NEC. "Dat kregen we een dag later pas door en heeft niks te maken met de blessure die hij had. Tijdens de wedstrijd had hij nergens last van. Het was toen mijn keuze om hem eraf te halen, want zelf wilde hij eigenlijk nog wat langer spelen. De volgende dag had hij toch wat last."

Meijer neemt de ergste zorgen weg. "Het ziet er niet slecht uit", zegt hij. "Maar het is wel klote, want je hebt een bepaalde opbouw in je hoofd. Hij is conditioneel fit, maar je hebt ook wedstrijdminuten nodig en dat valt nu in het water. We balen er natuurlijk allebei van, maar het is niet anders. Misschien is hij er volgende week alweer bij. Het is in ieder geval geen lange termijn."