Van den Berg wil transfervrij weg bij PEC Zwolle

Van den Berg mikt op vervolgstap: 'Steek ik niet onder stoelen of banken'

Vandaag om 08:17

Davy van den Berg stuurt aan op een transfervrij vertrek bij PEC Zwolle. De 24-jarige middenvelder ligt nog tot de zomer van 2025 vast en had stiekem gehoopt deze zomer een vervolgstap te maken.

FC Twente en FC Basel toonden afgelopen transferperiode interesse, maar pakten niet door. Een eventuele vervolgstap hield Van den Berg bezig. "Hoezeer je het op jezelf betrekt, verschilt per persoon. De een heeft er meer last van dan de ander. Ik kan er gevoelig voor zijn. Het helpt dat het geen slechte situatie is om te blijven. Als je ergens niet achter staat, ga je stressen, maar dat is niet het geval", laat hij optekenen door De Stentor.

PEC hoopt het contract van Van den Berg open te breken om te voorkomen dat de dragende kracht gratis de deur uitloopt. Voor Van den Berg is een transfervrije status juist aantrekkelijk. "Dat hoef ik niet onder stoelen of banken te steken. Op dit moment is het niet de insteek om te verlengen, maar de deur blijft open."

Van den Berg werd bij aanvang van dit seizoen benoemd tot aanvoerder van PEC. Inmiddels heeft Younes Namli, die recent werd aangetrokken, de band overgenomen. "Hij was vorig jaar al de reserve-aanvoerder, hij is zes jaar ouder dan ik en heeft veel meer ervaring", zegt Van den Berg over zijn ploeggenoot. "Ik deed het met alle liefde en overtuiging en als het de rest van het seizoen zo was gebleven, was het prima geweest. Maar je kunt ook een leider zijn zonder de band te dragen."