Kraay ziet grote ommekeer bij Ajacied: 'Had hem al bijna afgeschreven'

Kraay ziet grote ommekeer bij Ajacied: 'Had hem al bijna afgeschreven'

19 september om 23:58

Josip Sutalo speelt bij Ajax aanzienlijk beter dan vorig seizoen, meent Hans Kraay bij Voetbalpraat. Karim El Ahmadi en Kees Kwakman zijn het met hun collega-analist eens, al ziet laatstgenoemde nog wel een verbeterpunt voor de verdediger.

Kraay ziet een groot verschil met het voorgaande seizoen van Sutalo. "Het is niet op basis van één wedstrijd, maar als we Sutalo nu zien... Hij gaf ook een mooie bal op Akpom van zestig meter. Ik zie hem comfortabel aan de bal zijn, ik zie hem het middenveld indribbelen, ik zie echt een totaal andere Sutalo. Ik had hem al bijna afgeschreven."

"Ik denk dat Farioli met hem naar beelden heeft gekeken van vorig seizoen, van wat hij allemaal aan het doen was", stelt El Ahmadi. "Dat heeft hij wel echt anders moeten doen. Je ziet hem niet meer de gekke dingen van vorig seizoen doen."

Volgens Kwakman liggen de verbeterde prestaties van de Kroaat ook aan de tactiek. "Je ziet dat er meer een plan is bij Ajax. Dat is in balbezit zo, waardoor Sutalo meer afspeelmogelijkheden heeft, maar ook zonder bal zakt er altijd wel een Henderson of Mannsverk tussenin. Hij moet nu in veel kleinere ruimtes verdedigen. Of je nu Sutalo of Sergio Ramos heet, dat is voor iedereen makkelijker." Toch heeft de analist ook nog een verbeterpunt voor de mandekker. "Hij krijgt nu meer vertrouwen, maar hij mag wel wat meer gaan uitstralen."