Feyenoord verliest met 0-4 van Leverkusen

Feyenoord zakt door ijs en wordt met 0-4 afgedroogd door Leverkusen in CL-opener

19 september om 20:34
Laatste update: 19 september om 22:17

Feyenoord is in de eigen Kuip door het ijs gezakt in de Champions League-opener tegen Bayer Leverkusen. Tijdens de rust keken de Rotterdammers al tegen een 0-4 stand aan en die beschamende uitslag bleef tot het eind op het scorebord staan.

Vergeleken met het gelijkspel tegen FC Groningen besloot coach Brian Priske wel een aantal wijzigingen te doen in zijn basiself. Zo begon Gijs Smal op de bank en speelde David Hancko linksback. Daardoor was er een plekje voor Gernot Trauner naast Thomas Beelen in het centrum. Op het middenveld mocht nieuwkomer In-Beom Hwang debuteren en ook Antoni Milambo kreeg een basisplaats.

De wijzigingen die Priske deed mochten voor Feyenoord echter niet baten, want het krachtsverschil werd al erg snel duidelijk. Uitblinker Florian Wirtz kreeg na vier minuten de eerste kans van de wedstrijd en werkte de bal met een rollertje direct achter doelman Timon Wellenreuther. De Rotterdammers zagen daarna een goal afgekeurd worden, waarna ze het initiatief volledig aan Leverkusen lieten.

Alle kansen die Leverkusen na de openingstreffer kreeg, werden omgezet tot een goal. Na een half uur spelen verdubbelde Alex Grimaldo de score na goed voorbereidend werk van Jeremie Frimpong en niet veel later maakte Wirtz zijn tweede van de avond, waardoor de 0-3 achterstand een feit was. Vlak voor rust moest Feyenoord via Edmond Tapsoba ook nog een vierde goal verwerken, maar die kwam op naam van Wellenreuther.

Donderspeech

Priske zal in de rust een donderspeech hebben gegeven, maar na rust hielp het niet veel. Leverkusen hield op zestig procent van hun kunnen de wedstrijd onder controle, maar Feyenoord kwam er een aantal keer goed uit voor de openingstreffer. Invaller Ayase Ueda zag nog een goal afgekeurd worden. De eretreffer kwam niet en de eindstand bleef 0-4. Een gitzwarte opening van het Champions League-seizoen voor Priske en zijn mannen.