Rodri krijgt bijval van Koundé over stakingen in profvoetbal

Na Rodri spreekt ook Koundé zich uit over stakingen: 'Niemand luistert naar ons'

Vandaag om 11:18
Laatste update: om 11:43

Manchester City-middenvelder Rodri krijgt bijval van Jules Koundé. Ook de Fransman sprak zich uit tegen de overvolle speelkalender in het topvoetbal. Dinsdag sprak Rodri al over eventuele stakingen van profvoetballers als er op korte termijn niets verandert.

"Ik ben het volledig eens met wat hij zei", doelt Koundé op de eerdere uitspraken van EK-winnaar Rodri. "De kalender wordt elk jaar drukker, we hebben altijd meer wedstrijden en steeds minder rust. We zeggen het al drie of vier jaar en niemand luistert naar ons, de spelers, die de eerste acteurs zijn. Er zal inderdaad een tijd komen dat we gaan staken", spreekt Koundé duidelijke taal tijdens een persmoment.

Rodri gaf aan dat profvoetballers dicht bij een staking zijn en vroeg om een maximaal aantal van vijftig wedstrijden per jaar. "Dit is de enige manier waarop wij gehoord zullen moeten worden", vervolgt Koundé over eventuele stakingen. "We zien dat er steeds meer blessures ontstaan ​​door gebrek aan rust. Wie het WK voor clubs gaat spelen, zal minder rust hebben en zeventig wedstrijden spelen, dat zou te gek zijn."

Een eventuele staking heeft volgens de Frans international nog wel organisatie nodig. "Het ontbreekt ons aan een vakbond om de boodschap krachtiger te maken. Dit is iets dat we onderling moeten bespreken", besluit hij.