Blinker over Priske bij Feyenoord

'Mensen gaan er te gemakkelijk vanuit dat Priske dezelfde successen behaalt'

Vandaag om 08:55
Laatste update: om 09:03

Regi Blinker vindt dat Brian Priske voorlopig nog de tijd moet krijgen bij Feyenoord. De Rotterdammers behalen tot dusver niet de gewenste resultaten en vooral de werkwijze van de Deense oefenmeester komt onder druk te staan.

Door puntenverlies tegen Willem II, Sparta Rotterdam en FC Groningen bedraagt de achterstand van Feyenoord op PSV al zes punten. "De resultaten vallen ontzettend tegen", concludeert Blinker in gesprek met de NOS. "Maar ik ben geneigd om de nieuwe trainer nog wat tijd te geven. Mensen gaan er te gemakkelijk vanuit dat hij wel even dezelfde successen behaalt als Arne Slot. Het zou volgens mij niet raar zijn als dat helemaal niet gebeurt."

Priske begon aan het seizoen met een 3-4-3 opstelling bij Feyenoord, maar daar is hij inmiddels weer vanaf gestapt. "Dat nieuwe systeem zei mij niet zoveel eigenlijk", vertelt Blinker. "De intentie om aanvallend voetbal te spelen was er wel degelijk, met een hoge intensiteit en veel druk. Het gaat wat mij betreft vooral om de filosofie."

Er hebben de afgelopen zomer veel mutaties plaatsgevonden bij Feyenoord, maar over de vele nieuwelingen in de selectie durft Blinker nog geen oordeel te vellen. "Ik heb nog te weinig van die nieuwe gasten gezien", legt hij uit. "Ik dacht vorig jaar eerst van Minteh: ja, leuk, hartstikke talentvol, maar hij liep ook vaak met een bal over de achterlijn. Daarna heeft hij zich geweldig ontwikkeld. Geef ze dus wat tijd, maar ik weet ook wel: er is geen tijd bij Feyenoord."