Luijckx over Henderson bij Ajax

'Henderson had tegen Juventus meer waarde gehad dan Veerman en Schouten'

Vandaag om 07:15

Kees Luijckx denkt dat PSV tijdens het Champions League-duel met Juventus (3-1) een type spelers als Jordan Henderson miste op het veld. De analist ziet in de Engelsman een toegevoegde waarde voor grotere wedstrijden, want hij weet door zijn ervaring wat er gevraagd wordt.

"Ik denk dat Henderson tegen Juventus misschien wel meer waarde had gehad dan sowieso Veerman, maar ook wel dan Schouten", stelt Luijckx bij ESPN. "Ondanks dat ik het fantastisch vind hoe Schouten situaties kan inschatten. Henderson is wel een speler die weet op bepaalde momenten wat er nodig is. Dat heb ik gemist bij PSV. Gewoon een keertje doorlopen en iemand aanpakken. Laten voelen dat je er bent. Daar is Henderson goed in."

Ook collega-analist Bram van Polen ziet een belangrijke rol voor Henderson tijdens grotere duels. "Hij leest dat veel beter, honderd procent. Hij weet wat er nodig is in dat soort wedstrijden", zo vertelt hij. Na een uur werd Henderson gewisseld voor Branco van den Boomen tijdens het duel met Fortuna Sittard (5-0). "Het was wel een fijne wissel dat Van den Boomen in het veld kwam voor Henderson. Zeker in dit soort potjes", aldus Van Polen.