Verslagen Champions League van woensdag

City en Inter stellen teleur, Nederlands getint Girona laat onderuit in Parijs

18 september om 22:53
Laatste update: 18 september om 23:15

De eerste Champions League-woensdagavond van dit seizoen kwam pas laat op gang. Waar het in drie van de vier wedstrijden op 0-0 leek uit te draaien, was dat uiteindelijk alleen bij Manchester City - Internazionale het geval. Paris Saint-Germain stelt een late zege veilig tegen Girona en Borussia Dortmund boekt na lang ploeteren een ruime zege in België.

Manchester City - Internazionale 0-0
Op papier was City - Inter misschien wel het mooiste affiche van deze week in de competitiefase van de Champions League. Kwaliteit in overvloed op het veld, de neutrale toeschouwer had weinig te genieten. De Italianen hadden de boel goed op orde en City kwam maar moeizaam tot mogelijkheden. Via de counter probeerde Inter gevaarlijk te worden, maar daar slaagden I Nerazzurri maar mondjesmaat in.

Tot overmaat van ramp voor City raakte Kevin De Bruyne geblesseerd. Erling Haaland zat niet in de wedstrijd en werd onschadelijk gemaakt door het centrum van Inter. Denzel Dumfries kwam het laatste kwartier binnen de lijnen en werd nog één keer gevaarlijk over de rechterflank. Doelpunten vielen er niet in het Etihad Stadium en dus delen City en Inter de punten.

Club Brugge - Borussia Dortmund 0-3
Dortmund, de Champions League-finalist van vorig seizoen, had de handen vol aan Club Brugge. Bij de bezoekers kreeg Donyell Malen de kans in de punt van de aanval en de Oranje-international kon zich niet onderscheiden. Na een uur spelen werd Malen gewisseld voor Serhou Guirassy. Tien minuten later kwam ook Jamie Bynoe-Gittens in de ploeg en met het tweetal hadden de Duitsers meer stootkracht.

Diezelfde Bynoe-Gittens maakte acht minuten na zijn invalbeurt de bevrijdende 0-1 voor Die Schwarzgelben. De aanvaller was het eindstation na een fraaie aanval, met Emre Can als aangever. Dortmund had na de openingsgoal de touwtjes in handen en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Sterker nog: de score werd nog verdubbeld. Bynoe-Gittens is het goudhaantje voor Dortmund en blijkt een gouden wissel te zijn, want de twintigjarige Engelsman nam ook de 0-2 voor zijn rekening.

Het werd nog mooier, want ook de 0-3 viel nog. Vanaf de penaltystip zorgde Guirassy voor het slotakkoord.

Paris Saint-Germain - Girona FC 1-0
Met Donny van de Beek in de basis en Daley Blind en Arnaut Danjuma op de bank begon Girona aan de lastige uitwedstrijd tegen PSG. De Parijzenaren waren in eigen huis oppermachtig, maar vergaten lange tijd te scoren. Met 22 schoten tegen drie hadden de Fransen zonder meer recht op de overwinning, en die zou er pas héél laat komen.

De grootste kans was voor invaller Randal Kolo Muani, maar de spits wist zijn grote kans niet te verzilveren. Danjuma kwam voor de laatste minuten in de lijnen en de aanvaller van Girona kon het verschil niet maken in het Parc des Princes. Wie dat wil kon, was Paulo Gazzaniga: de keeper van Girona maakte in de negentigste minuut een gigantische blunder.

Celtic - Slovan Bratislava 5-1
De enige plek waar het écht leuk was deze woensdagavond, was Celtic Park. Bij rust leidde Celtic met 1-0, in de tweede helft ging het hard. Mede door een benutte strafschop stond er na 56 minuten spelen 3-0 op het scorebord. Slovan deed via Kevin Wimmer iets terug, maar dat bleek een doelpunt voor de statistieken. Celtic breidde de voorsprong via Daizen Maeda en Adam Idah uit tot 5-1.