Alonso over Frimpong bij Leverkusen

Frimpong lovend na complimentenregen: 'Kan met alles bij hem terecht'

18 september om 20:35
Laatste update: 18 september om 20:36

Xabi Alonso en Jeremie Frimpong onderhouden een sterke relatie. De trainer van Bayer Leverkusen weet wat hij aan de rechtervleugelverdediger heeft. Wel noemt Alonso nog één verbeterpunt voor Frimpong.

Alonso en Frimpong zijn in Nederland, waar ze het donderdag in de competitiefase van de Champions League opnemen tegen Feyenoord. "Jeremie is een speciale speler, een bijzondere jongen", steekt Alonso van wal in gesprek met Ziggo Sport. "Vanaf het moment dat ik hier kwam, was hij er al. Hij heeft mij veel geholpen om mijzelf te ontwikkelen. Hij heeft geholpen bij het samenstellen van de ploeg. Hij past erg goed bij onze speelstijl en ons systeem."

"Hij wordt volwassener, maar daar is nog ruimte voor verbetering", vervolgt de Spaanse oefenmeester. "Hij is jong, maar heel speciaal. Voor ons werkt het heel goed." Frimpong hoort de woorden van Alonso. "Ik denk dat we een goede connectie hebben", stelt de Oranje-international. "Ik kan met alles bij hem terecht, hij zorgt goed voor me. Ik voel me echt met de coach verbonden."

Frimpong kan zich vinden in het verbeterpunt van Alonso. "Dat zegt hij altijd tegen mij", lacht de verdediger. "Ik ben een speler die energie in een team brengt. Soms doe ik dat iets teveel, dan wordt het een beetje te speels."