Maurice Steijn spreekt over Ajax

Steijn: 'We weten waarom het niet goed is gegaan, geen rancune naar Ajax'

18 september om 20:40

Maurice Steijn heeft geen enkele rancune meer richting Ajax. De oefenmeester, die vorig seizoen al na enkele maanden werd ontslagen, ziet dat de club weer stappen in de goede richting zet, maar vraagt zich soms wel af of het voor hem ook anders had kunnen lopen.

Steijn zag Ajax sinds zijn vertrek flink wat ervaring in huis halen met Daniele Rugani, Davy Klaassen, Wout Weghorst en eerder al Jordan Henderson. "Als Berghuis dadelijk fit is, dan hebben ze vijf of zes dertigers in de as", merkt de Hagenaar op bij NOS Langs de Lijn Sportforum.

Steijn ziet dat de routiniers omringd worden door 'heel veel jonge talenten'. "Dat is waarom Ajax destijds groot is geworden. In de periode met Van Gaal kwam Rijkaard terug en had je Blind qua ervaring. In de periode met Ten Hag had je Tadic en Blind. Ik denk dat het nu ook weer een eerste stap is voor Ajax om terug te keren."

Dat hij zelf al snel het veld moest ruimen bij Ajax, zorgt niet meer voor wrok. Steijn werkte naar eigen zeggen prima samen met directie, staf en spelers. "We weten wel waarom het uiteindelijk niet goed is gegaan", wijst hij naar voormalig technisch directeur Sven Mislintat. "Ik denk dat iedereen, die enigszins kennis van zaken heeft, wel gezien heeft wat daar gebeurd is in het halfjaar dat ik er zat. Wat er aan spelers weg is gegaan en wat er is gehaald, dat zegt denk ik alles."

De vijftigjarige trainer baalt dat hij 'in de meest slechte periode' aan het roer stond bij Ajax. "Dat blijft altijd wel op de achtergrond meespelen, dat je denkt: wat als? Het is gewoon heel erg jammer dat het niet gelukt is", aldus Steijn, die niet meer wil stilstaan bij de vraag wat hij nu anders had gedaan. "Ik heb het afgesloten. Ik gun ze het allerbeste. Ik denk echt dat ze, met het aantrekken van deze ervaren spelers, een stapje kunnen maken richting de toekomst."

Steijn sluit af met een boodschap voor de club. "Ik hoop oprecht dat het ze goed gaat en dat ze snel weer terug zijn waar ze horen. Dat verdient de club, dat verdienen heel veel mensen binnen de club en dat verdienen de supporters. Ik heb geen enkele rancune ten opzichte van Ajax", benadrukt hij.