Lijnders met Salzburg hard onderuit in Tsjechië, Bologna speelt gelijk

18 september om 20:45

Pepijn Lijnders heeft geen goede kennismaking met de competitiefase van de Champions League achter de rug. De trainer van Red Bull Salzburg zag zijn ploeg met ruime cijfers onderuit gaan op bezoek bij Sparta Praag. Bologna houdt een punt over aan zijn eerste Europese duel.

Sparta Praag - Red Bull Salzburg 3-0
In de voorrondes van de Champions League maakte Salzburg veel indruk. Onder meer de manier waarop FC Twente verslagen werd, bood perspectief voor de competitiefase. In Tsjechië ging het desondanks al snel mis. Binnen twee minuten kwam Sparta Praag op voorsprong uit een rebound, die benut werd door middenvelder Kaan Kairinen.

Het balbezit was voor Salzburg, de kansen voor Sparta Praag. Hoewel het er qua spelbeeld op leek dat de Oostenrijkers het duel dicteerden, was dat niet geval. Dat werd vlak voor rust bevestigd, toen spits Victor Olatunji de marge verdubbelde. De genadeklap viel op het uur. Qazim Laci stuurde drie man het bos in na een fraaie kapbeweging, waarna hij de bal binnentikte.

Die 3-0 was tevens het slotakkoord. Salzburg met Lijnders moet terug naar de tekentafel en kan zich in Europees verband richten op de thuiswedstrijd tegen Stade Brest. Sparta Praag gaat in de tweede speelronde op bezoek bij VfB Stuttgart.

Bologna - Shakhtar Donetsk 0-0
In Italië hebben Bologna en Shakhtar Donetsk de punten gedeeld. Rossoblu heeft deelname aan de competitiefase te danken aan een ijzersterk seizoen, waarin de naar Manchester United vertrokken Joshua Zirkzee een belangrijke pion was. Zonder Zirkzee, maar met Sam Beukema, kwam Bologna woensdagavond niet langs Shakhtar.

Na vier minuten spelen kreeg Shakhtar de grootste kans van de wedstrijd. Georgiy Sudakov mocht aanleggen vanaf de penaltystip, maar hij zag doelman Lukasz Skorupski redding brengen. De kansen waren verder schaars en dus is een doelpuntloos gelijkspel een juiste afspiegeling van de wedstrijd. Ruim twintig minuten voor tijd kreeg Thijs Dallinga een invalbeurt, maar ook hij kon de wedstrijd niet in het voordeel van de Italianen beslissen.