Farioli over Brobbey, Akpom en Weghorst

Farioli licht absentie Brobbey toe: 'Besloten hem niet te laten spelen'

18 september om 19:42
Laatste update: 18 september om 19:52

Ajax-trainer Francesco Farioli heeft tekst en uitleg gegeven over de blessure van Brian Brobbey. De spits raakte dinsdag geblesseerd en kan niet spelen tegen Fortuna Sittard.

Farioli verklapte op het voorbeschouwende persmoment dat Brobbey zou starten tegen Fortuna. "Ik had mijn mond moeten houden", lacht de Italiaan voor aanvang van het duel tegen ESPN. "In de laatste fase van de training van gisteren (dinsdag, red.) ging hij een duel aan. Het contact was behoorlijk hard. Vanmorgen hebben we een check gedaan en het was nog altijd erg stijf."

"We hebben dus besloten om hem niet te laten spelen", vervolgt Farioli. "Morgen (donderdag, red.) moeten we zien of hij de volgende wedstrijd kan halen." De oefenmeester haalt de zorgen weg. "Het zal drie à vier dagen duren om te herstellen."

Niet Wout Weghorst, maar Chuba Akpom start tegen Fortuna. Farioli legt uit waarom hij voor de Engelsman kiest. "Op de persconferentie heb ik ook al antwoord hierop gegeven. Ik ben blij dat ik drie goede spitsen heb. Wout is een fantastische speler en hij zal ongetwijfeld zijn bijdrage gaan hebben. Akpom is hier sinds ik hier ben en hij heeft het fantastisch gedaan. Ik ben dankbaar voor zijn hulp. Hij krijgt de kans vanavond."