Perez over Farioli, Weghorst en Akpom bij Ajax

Perez ziet 'verrassende' move Farioli: 'Benieuwd hoe Weghorst dat heeft ontvangen'

18 september om 19:50

Kenneth Perez vindt het 'verrassend' dat niet Wout Weghorst, maar Chuba Akpom in de punt van de aanval bij Ajax staat tegen Fortuna Sittard. Brian Brobbey is woensdagavond niet beschikbaar wegens een blessure.

Brobbey raakte op de afsluitende training geblesseerd en ontbreekt tegen de Limburgers. Akpom is zijn vervanger. "Heel verrassend", stelt Perez bij ESPN. "Dit is blijkbaar een trainer (Francesco Farioli, red.) die vindt dat nieuwelingen het eerst moeten verdienen", doelt de Deen op Weghorst, die als invaller kan debuteren. "Hij wil Akpom niet afschrijven."

"Ik denk dat de meeste mensen dat al wel gedaan hebben", gaat Perez verder. "Heel verrassend, ik ben benieuwd hoe Weghorst dat ontvangen heeft." De analist prijst de werkwijze van Farioli. "Ik houd wel van een trainer die het op deze manier doet. Een speler (Akpom, red.) die er langer is, die hem nog niet heeft laten zitten... Dan moet de nieuweling het eerst verdienen."

Farioli verklaarde dinsdag dat de drie spitsen allemaal hun minuten gaan krijgen bij Ajax. "Als de ene spits in bloedvorm is en hij scoort de een na de ander, dan ga je hem er toch niet uithalen?", vraagt Perez zich af. "Het is toch niet zo dat jonge mensen, want dat zijn die spitsen, niet om de drie dagen een wedstrijd kunnen spelen?"