Mitchell van Bergen staat al drieënhalf jaar droog

Van Bergen staat al drieënhalf jaar droog: 'Heel Nederland krijgt er mening over'

18 september om 17:55

Mitchell van Bergen heeft al drieënhalf jaar geen officieel doelpunt gemaakt en daar baalt de aanvaller enorm van. Dinsdagavond dacht de vlugge buitenspeler een eind te hebben gemaakt aan de droogte, maar hij zag zijn doelpunt tegen sc Heerenveen (2-0) afgekeurd worden wegens buitenspel.

"Wat ik dacht? Kut. Heel simpel", laat Van Bergen optekenen door Voetbal International. "Het was toch wel lekker geweest om die goal in de tas mee te nemen."

In minuut 58 van het duel met sc Heerenveen dacht de buitenspeler tevergeefs een einde te maken aan een doelpuntendroogte van drieënhalf jaar. Ook was hij dichtbij een assist op Sem Steijn, die wél tweemaal trefzeker was. "Als hij iets van mijn snelheid zou mogen hebben en ik wat van zijn doelpunten…", lacht Van Bergen.

"Maar ik ben er niet zo mee bezig", gaat hij verder. "Links en rechts krijg ik weleens wat mee. Kijk, ik weet hoe het werkt en iedereen is menselijk. Maar als iemand dingen op tv zegt, dan moet hij wel nadenken over wat hij zegt. Je hebt het over mensen en heel Nederland krijgt er een mening over. Ik heb een paar moeilijke jaren achter de rug en niemand weet wat er in de tussentijd is gebeurd", verklaart de buitenspeler zich nader.

"Ik ben ook gewoon goed bezig, dat voel ik. Ik train zeker op afwerken en voorzetten geven, maar in een wedstrijd heeft het ook te maken met rustig blijven. Als ik rustiger blijf, kan ik ook makkelijker keuzes maken. En die goal… Tja. Hij gaat een keer vallen, dat weet ik zeker", besluit Van Bergen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!