Vink onder indruk van Bogarde bij Aston Villa

Vink onder indruk van voormalig Feyenoord-talent in Engeland: 'Het kan dus wel'

18 september om 12:50

Marciano Vink is onder de indruk van de stormachtige ontwikkeling van Lamare Bogarde. Het voormalige talent van Feyenoord maakte in de afgelopen weken zijn Premier League- en Champions League-debuut en de analist ziet dat als een bewijs dat je op jonge leeftijd zeker in het buitenland kunt slagen.

Bogarde trok op jonge leeftijd naar Engeland en Vink wil dan ook een lans breken voor alle jonge spelers die die stap maken. "Hij is natuurlijk op zeventienjarige leeftijd naar Engeland gegaan. Wij hebben best wel vaak de discussie of spelers niet te vroeg naar het buitenland gaan. Elke speler heeft de situatie of hij bij een club blijft of weg gaat. Bij hem was Engeland een hele mooie optie en dat heeft hij gedaan. Het kan dus wel dat je daar dan slaagt", zegt Vink bij Voetbalpraat van ESPN.

Vink valt het ook op dat jonge spelers in Engeland snel volwassen worden gemaakt. "Je ziet dat in Engeland de opleiding wel echt hartstikke goed is. Nathan Aké, Bogarde nu dan, Ian Maatsen, Jeffrey Bruma, dat zijn de jongens die het hebben gemaakt. Bogarde is echt volwassen, ik heb hem afgelopen weekend ook gezien. Je moet wel héél goed zijn wil een trainer in Engeland een international op de bank zetten voor jou, dus ik vind het wel heel knap dat deze jongen zich in het geweld van de Premier League staande houdt."