Fortuna komt met eerbetoon aan Ricksen tegen Ajax

Fortuna Sittard komt met prachtig eerbetoon aan Fernando Ricksen bij duel met Ajax

18 september om 11:05

Fortuna Sittard komt tijdens de wedstrijden tegen Ajax en PSV met een eerbetoon aan Fernando Ricksen. De spelers zullen een speciaal shirt dragen waarmee het overleden icoon van de Limburgers wordt geëerd.

Het shirt is gebaseerd op de clubkleur van zijn andere liefde: Rangers FC. In zijn actieve carrière speelde Ricksen zijn meeste wedstrijden voor de Schotten (236) en voor Fortuna (110). In het logo van de ploeg uit Sittard zit voor de wedstrijd tegen Ajax het hoofd van de oud-voetballer verwerkt. Daarnaast staat er achterop het tricot de zin 'never give up' refererend aan de ziekte van Ricksen.

Fortuna eert Ricksen niet alleen met het shirt, via de social media heeft de club ook een prachtige video losgelaten. Daarbij zijn onder andere Michael Mols, Arthur Numan, Mark van Bommel, Ronald de Boer en Denny Landzaat te zien in het speciale tricot. Ricksen overleed vijf jaar geleden aan de slopende spierziekte ALS. De twaalfvoudig Oranje-international mocht slechts 43 jaar worden.

Met het eerbetoon aan Ricksen draagt Fortuna ook nog een steentje bij aan het goede doel. Zo zijn de shirtjes broekjes en sokken te koop in de online en fysieke winkels van de club en gaat van de gehele opbrengst tien procent naar het ALS-fonds. Ook wordt er tijdens het thuisduel met PSV gecollecteerd op de tribunes van het stadion.