AEK Athene rondt komst van Martial af

AEK Athene rondt grote stunt af en presenteert dertigvoudig Frans international

18 september om 10:45
Laatste update: 18 september om 11:16

AEK Athene heeft Anthony Martial officieel gepresenteerd. De dertigvoudig Frans international zat sinds zijn vertrek bij Manchester United zonder club en kiest nu dus voor een avontuur in Griekenland.

Martial maakte in 2015 de overstap van AS Monaco naar Manchester United. Sindsdien speelde hij maar liefst 317 wedstrijden voor de club, maar afgelopen zomer kreeg hij te horen dat een nieuw contract er voor hem niet in zat. Martial ging op zoek naar een nieuwe club en werd gelinkt aan transfers naar onder andere Turkije en Saudi-Arabië, maar geen enkele deal vond doorgang. AEK Athene pakte uiteindelijk wel door en presenteerde de spits woensdag.

Toen Martial in 2015 de overstap maakte van Monaco naar United werd hem nog een grote toekomst toegedicht. Zo zou de ploeg uit de dwergstaat 20 miljoen euro bovenop de transfersom van zestig miljoen krijgen, als Martial 25 interlands zou spelen en 25 goals zou maken voor United. Dat lukte de 28-jarige spits. 

Echter werd er ook een clausule in het contract opgenomen, waarbij Monaco tien miljoen extra zou krijgen als Martial de top 10 van de Ballon d’Or zou halen. Bij die klassering is de spits nooit in de buurt gekomen.