Nederlandse kranten over PSV tegen Juve

PSV 'Klein Duimpje' in de CL: 'Grappigste oom van het dorpsfeest mocht naar Carré'

18 september om 07:40

PSV is in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen tegen Juventus kansloos onderuit gegaan tegen Juventus (3-1). De Nederlandse kranten wijzen vooral naar de defensie en het optreden van Joey Veerman. VoetbalPrimeur geeft een overzicht.

'PSV is de reus in Nederland, maar Klein Duimpje in de Champions League', kopt het Algemeen Dagblad na de pijnlijke nederlaag van de Eindhovenaren in Turijn. 'De ongenaakbare kampioenen van Nederland waren op de eerste dag van de Champions League nieuwe stijl weer jongens op de onderste trede van de ladder naar roem', voegt De Volkskrant daar aan toe. 'De grappigste oom van het dorpsfeest mocht naar Carré, maar daar floten ze hem uit omdat de luim belegen was en melig.'

'Juventus was schokkend veel beter dan PSV'
'Juventus, niet eens behorend tot de allerbeste teams van Europa, was dinsdag schokkend veel beter dan PSV', klinkt het. Het AD zag Peter Bosz en co. goed beginnen aan het duel. 'PSV had een stief kwartiertje het idee dat er misschien wel wat te halen viel in Turijn', klinkt het. Al snel gooide Juventus 'het schroom behoorlijk van zich af'.

'Artiest' Kenan Yildiz en 'de veelzijdige' Weston McKennie maakten met de 1-0 en 2-0 aan alle illusies al snel een einde voor PSV. Het elftal van Thiago Motta maakte daarna volgens het Eindhovens Dagblad 'een Italiaanse pleziervaart langs de zwakke Eindhovense plekken'. Daarmee wordt vooral gedoeld op de defensie. 'PSV was weerloos op de momenten dat 'Juve' bloed rook', schrijft het AD.

'PSV betaalde hoge prijs voor het stroperige aankoopbeleid'
De Telegraaf
 zag dat de PSV-verdediging 'door het ijs zakte'. 'De verwachting dat de PSV-defensie te licht was voor het niveau van het kampioenenbal werd bewaarheid', klinkt het. 'Het was qua onervarenheid een beetje te veel van het goede en daarmee betaalde PSV een hoge prijs voor het stroperige aankoopbeleid van afgelopen zomer.'

Veerman 'log, laconiek en traag'
Naast de defensie richten de kranten hun pijlen op de 'falende' Veerman. 'Hij leidde de 1-0 en 3-0 in met balverlies, en riep zo herinneringen op aan zijn dramatische interland tegen Oostenrijk op het EK', schrijft De Volkskrant. Ook De Telegraaf spreekt van 'onbezonnen balverlies', terwijl het AD ziet dat PSV de Europese weg omhoog niet in kan zetten. 'Er wordt door Bosz een groeispurt verwacht, maar dan moeten de sterkste troeven wel thuis geven. Joey Veerman deed dat niet.' Bovendien was het elftal van Bosz  'dramatisch in de omschakeling', met Veerman voorop. 'Dan oogt hij log, laconiek en traag.'

Na de 3-0 'streed PSV met botte messen'. Er wordt gesproken van een 'bijna meelijwekkend optreden' van de Eindhovenaren. 'Alleen op basis van de statistieken best leuk had meegevoetbald', klinkt het. Uiteindelijk zorgde Ismael Saibari ervoor dat PSV niet doelpuntloos van het veld af moest. Het was slechts 'een pleister op de wonde'.

Het verschil met de Eredivisie is volgens de kranten immens. 'Voetbal in de eredivisie was voor PSV een simpel deuntje, een snel refrein en klaar. Deze Champions League is stampende rock-’n-roll', schrijft De Volkskrant.