Stuttgart speelt gelijk bij Real, Bayern verslaat Zagreb, Sporting wint van Lille

Real ontsnapt tegen Stuttgart, ontketend Bayern boekt historische zege met 9 goals

17 september om 22:58
Laatste update: 17 september om 23:03

VfB Stuttgart heeft dinsdagavond bijna voor een stunt gezorgd bij Champions League-titelhouder Real Madrid. De Duitsers stevenden lang af op een 1-1 gelijkspel, maar Antonio Rüdiger en invaller Endrick zorgde vlak voor tijd alsnog voor een Spaanse zege. In München maakte Bayern gehakt van Dinamo Zagreb. De ploeg van trainer Vincent Kompany won met maar liefst 9-2. Nooit eerder scoorde een team zoveel goals in één CL-wedstrijd.

Real Madrid - Stuttgart
Real kroonde zich in juni ten koste van Borussia Dortmund tot kampioen van de Champions League. Niet lang daarna maakte het de langverwachte komst van Kylian Mbappé bekend. Niets leek een overwinning op Stuttgart dan ook in de weg te staan. Pas na 46 minuten spelen was het raak. Mbappé was het eindstation van een mooie aanval, waarin vooral de weergaloze pass van Aurélien Tchouaméni opviel. Het is voor de Fransman zijn eerste miljardenbal-goal voor de Spaanse topclub.

Real, dat in de eerste helft al een aantal keer goed weg kwam tegen het moedige Stuttgart, leek in eigen huis te gaan winnen. Tot het aanbreken van de 68ste minuut. Toen tekende Deniz Undav, onlangs namens Duitsland nog trefzeker tegen Oranje, voor de gelijkmaker. De spits kopte raak na een afgeslagen hoekschop. Stuttgart mocht een kwartier dromen van een topresultaat, maar uiteindelijk zorgde uitgerekend Rüdiger, voormalig speler van de Zuid-Duitse club, voor de 2-1. Endrick tekende in de slotminuten nog voor de 3-1.

Bayern München - Dinamo Zagreb
De meest doelpuntrijke wedstrijd van dinsdagavond vond plaats in München, waar één man in het bijzonder op dreef was: Harry Kane. De Engelse topspits tekende na negentien minuten spelen vanaf elf meter voor de 1-0 tegen de Kroaten. Toen Raphaël Guerreiro en Michael Olise voor rust de score naar 3-0 tilden, leek een monsterscore in de maak.

Na rust beet Zagreb van zich af. De bezoekers knokten zich in een tijdsbestek van slechts twee minuten opeens terug naar 3-2. De 3-3 hing zelfs nog even in de lucht, maar daarna gooide Bayern alle remmen los. Kane, Olise en opnieuw Kane (nog twee strafschoppen) schoten de Duitsers naar 7-2. In de slotfase bepaalde Leroy Sané en Leon Goretzka de werkelijk krankzinnige eindstand zelfs op 9-2.