Kroes over komst Klaassen

Kroes: 'Dat heeft geleid tot het contract dat Klaassen nu getekend heeft bij Ajax'

17 september om 19:51

Davy Klaassen is wederom teruggekeerd en Ajax en dat stemt Alex Kroes tevreden. De technisch directeur van de Amsterdammers vertelt op de clubsite waarom de middenvelder wederom wordt vastgelegd.

Ajax heeft Klaassen vastgelegd voor één jaar. "Wij zijn blij met zijn komst", steekt Kroes van wal. "Davy is goed, fit en snel inzetbaar. Wij hebben de komende maanden een erg vol programma en daarbij kampen we met verschillende blessures. Davy heeft een goede indruk achtergelaten in de periode dat hij meetrainde en wil zelf ook heel graag weer voor Ajax uitkomen", legt de technisch directeur uit.

"Dat heeft alles bij elkaar geleid tot het contract dat hij nu getekend heeft", vervolgt Kroes. De middenvelder trainde in eerste instantie mee bij Jong Ajax. Destijds werd gemeld dat een contract niet aan de orde was. Al snel mocht Klaassen meetrainen bij het eerste. Francesco Farioli raakte snel overtuigd. “Wij denken dat hij zowel binnen als buiten de lijnen een meerwaarde voor ons zal zijn", maakt Kroes duidelijk.

Klaassen heeft een grote staat van dienst als speler van Ajax. In totaal kwam hij al 321 officiële wedstrijden in actie voor Ajax 1. Daarin scoorde de middenvelder 93 keer scoorde en gaf hij vijftig assist. Met de Amsterdammers won hij vijf keer de landstitel, één keer de KNVB Beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!