Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Fortuna

Vermoedelijke opstelling Ajax: hoofdbrekens voor Farioli in voorhoede

17 september om 16:45

Ajax komt na drie weken en een tumultueus slot van de transferperiode weer eens in actie. Trainer Francesco Farioli kampt met de nodige hoofdbrekens in aanloop naar het Eredivisie-duel met Fortuna Sittard. Dit is de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers.

Ajax heeft zijn zaakjes in de defensie wel op orde, zeker na de komst van Daniele Rugani. De kans is echter groot dat Josip Sutalo en Youri Baas in ieder geval woensdagavond tegen Fortuna Sittard nog het centrale duo vormen. Devyne Rensch en Jorrel Hato zijn de backs.

Op het middenveld kan Ajax voorlopig nog niet beschikken over Steven Berghuis, terwijl aanwinst Davy Klaassen op de bank plaatsneemt. Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim behouden zodoende hun plek.

De echte vraagtekens liggen bij Ajax voorin. Met Mika Godts is er nog maar één linksbuiten. "We willen geen slachtoffer zijn, maar naar oplossingen zoeken", sprak Farioli op de persconferentie, nadat de Amsterdammers op Deadline Day naast Kamaldeen Sulemana grepen. "We moeten creatief zijn en zoeken naar iets dat balans aan het elftal geeft. Dat heeft prioriteit." De Italiaan ziet naar eigen zeggen voldoende mogelijkheden. "Een mogelijkheid is om spelers uit hun natuurlijke positie te halen. Een andere mogelijkheid is om de structuur van het team aanpassen. Of dat 4-4-2 is? Dat zou kunnen."

Hoewel een systeemwissel niet wordt uitgesloten door Farioli, ligt dat in de thuiswedstrijd tegen Fortuna niet meteen voor de hand. Chuba Akpom zou als verkapte linksbuiten kunnen spelen, maar de coach kan er ook voor kiezen om zijn vertrouwen te tonen in jongeling Godts. Brian Brobbey en Bertrand Traoré moeten de aanval completeren.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Fitz-Jim, Taylor; Traoré, Brobbey, Godts