Klaassen terug bij Ajax

Ajax maakt terugkeer wereldkundig: Klaassen jaar na vertrek wéér Ajacied

17 september om 19:30
Laatste update: 17 september om 19:49

Het kan geen verrassing meer genoemd worden, maar Davy Klaassen is officieel weer speler van Ajax. Trainer Francesco Farioli bevestigde dinsdag op de persconferentie al dat de 31-jarige middenvelder bij de selectie zit voor het duel met Fortuna Sittard, nu maken de Amsterdammers de deal wereldkundig.

Klaassen zat zonder club sinds zijn vertrek bij Internazionale. De voorbije periode trainde hij al mee bij Ajax. Eerst bij Jong Ajax, sinds afgelopen week bij de hoofdmacht. Gesprekken met Farioli overtuigden alle partijen om weer met elkaar in zee te gaan. Lucratieve aanbiedingen in het buitenland wees Klaassen eerder deze zomer al af. Nu is hij officieel terug bij Ajax.

Op de zomerse Deadline Day van 2023 verruilde de 41-voudig international van het Nederlands elftal Amsterdam voor een Italiaans avontuur. Zijn periode in Milaan verliep niet zoals gehoopt en ruim een jaar later keert Klaassen terug op het oude nest. In 2020 keerde het jeugdproduct van Ajax ook al terug, na buitenlandse periodes bij Everton en Werder Bremen.

Als speler van Ajax heeft Klaassen een grote staat van dienst. In totaal speelde hij al 321 officiële wedstrijden in Ajax 1, waarin hij 93 keer scoorde en vijftig assists gaf. In Amsterdam won hij vijf keer de landstitel, één keer de KNVB Beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!