PSV wil Perisic inlijven

'XXL-verrassing uit Eindhoven: PSV werkt aan deal met Perisic'

17 september om 09:03
Laatste update: 17 september om 10:07

Groot nieuws van transferspecialist Fabrizio Romano: PSV maakt werk van de komst van Ivan Perisic. De 35-jarige Kroaat zit zonder club sinds zijn vertrek bij Hajduk Split eerder deze zomer.

Perisic, die als buitenspeler en wingback uit de voeten kan, wordt door Romano omschreven als een 'belangrijk doelwit'. Momenteel vinden er gesprekken plaats tussen de club en de entourage van de multi-inzetbare speler. Perisic zit zonder club en zou in theorie snel kunnen aansluiten bij de selectie van trainer Peter Bosz.

De loopbaan van Perisic, 136-voudig international van Kroatië, is imposant. Het jeugdproduct van Hajduk Split maakte na avonturen in Frankrijk en België naam bij Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Internazionale, Bayern München en Tottenham Hotspur. Vooral bij I Nerazzurri is de Kroaat een grote naam: voor Inter speelde hij ruim 250 officiële wedstrijden.

Hajduk huurde Perisic in januari dit jaar van Spurs en nam hem in juli transfervrij over. Eind augustus gingen Perisic en Hajduk in overleg uit elkaar. Dat kwam niet als een verrassing, aangezien de speler door Gennaro Gattuso uit de selectie was gezet. "Wij betreuren dat er een sfeer is ontstaan die een uiterst negatieve impact heeft gehad op de club, maar vooral op Ivan en zijn familie", was de uitleg van technisch directeur Nikola Kalinic op de officiële kanalen.

Perisic heeft een lang cv. De meeste successen boekte hij bij Inter en Bayern. Zowel met de Italiaanse als Duitse club won hij de landstitel en de nationale beker. In 2020 won Perisic met Der Rekordmeister de Champions League.