Vink over Bakayoko bij PSV

Vink trapt op de rem: 'Heel complete speler, maar absolute top...'

17 september om 07:49

Marciano Vink twijfelt of Johan Bakayoko al rijp is voor de absolute top. De 21-jarige rechtsbuiten bleef deze zomer bij PSV, omdat hij de Eindhovenaren enkel wilde verruilen voor een buitenlandse club die om de prijzen speelt. Die club kwam niet.

"Ik vind Bakayoko een heel complete speler", begint Vink tegenover ESPN. "Hij heeft zó veel wapens, maar hij kan nog wel wat leren. De stap in één keer naar de top zetten, is heel lastig. Bij zulke clubs heb je te maken met internationals, die qua intensiteit verder zijn. Hij kan winst behalen door regelmatig op een hoger niveau te acteren." Bakayoko krijgt in elk geval acht wedstrijden de kans om het in de Champions League te laten zien.

Vink geeft aan dat de Europese elite zich niet zal melden als Bakayoko zich alleen in de Eredivisie etaleert. "Als ik kijk naar Rodrygo, Vinícius en Saka... Die hebben een bepaald soort hardheid. Noni Madueke kwam bij Chelsea in een groep van zestig spelers waarin hij zichzelf moest bewijzen. De bewegingen die hij maakte werkten niet en hij liep achter de intensiteit aan."

Een tussenstap richting de Europese top kan Bakayoko goed doen, meent Vink. "Intensiteit is moeilijk na te bootsen in de training. PSV is een mooie springplank naar een andere club waar je jezelf weer kunt verbeteren. Bij de nationale ploeg van België is de concurrentie al enorm. Dat is een beetje wat je krijgt als je naar een absolute topclub gaat. Ik weet niet of het reëel is."