Kieft over Memphis bij Oranje

Kieft doet beroep op Koeman bij Oranje: 'Schrijf hem nog niet af'

17 september om 07:17
Laatste update: 17 september om 07:17

Wim Kieft is van mening dat Memphis Depay nog niet afgeschreven mag worden bij het Nederlands elftal. Mits fit, is de dertigjarige spits van Corinthians beter dan Joshua Zirkzee en Brian Brobbey, meent Kieft.

In zijn column in De Telegraaf schreef Kieft al woorden van dezelfde strekking. Bij Rondo op Ziggo Sport licht hij het verder toe. "Ik denk: Koeman, schrijf hem nog niet af", zegt de oud-spits. "Je moet het toch maar zien met Zirkzee en Brobbey. Wat dat nou echt gaat worden op het hoogste niveau, op het platform van het Nederlands elftal..."

Memphis trok naar de Braziliaanse Série A, waardoor er veel gespeculeerd wordt over een mogelijk einde van zijn interlandcarrière. "Laten we kijken hoe het zich ontwikkelt. Als hij fit wordt en fit is, acht ik hem nog altijd beter dan die twee momenteel", wijst Kieft naar Zirkzee en Brobbey. "Het is er alleen veel te weinig uitgekomen in zijn carrière."

"Het is niet gelukt bij Manchester United, toen was hij heel jong. Bij FC Barcelona is het niet gelukt en bij Atlético Madrid ook niet", somt Kieft op. "Alleen bij Olympique Lyon is het gelukt. In de aanleg vind ik hem nog steeds de beste die we hebben op die plek."