Vermoedelijke opstelling PSV tegen Juventus

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz moet Benítez missen, Lang start op de bank

17 september om 11:56
Laatste update: 17 september om 11:56

PSV begint dinsdagavond aan zijn Champions League-avontuur. In de nieuwe opzet is Juventus de eerste tegenstander van de Eindhovenaren. Trainer Peter Bosz moet noodgedwongen Joël Drommel opstellen en houdt verder vast aan dezelfde elf namen als afgelopen zaterdag tegen NEC.

Doelman Walter Benítez kan niet spelen tegen Juve omdat zijn vrouw gaat bevallen van hun kind. Drommel zal daarom onder de lat staan bij PSV. NEC werd na een vroege rode kaart met 2-0 verslagen door goals van Luuk de Jong en Guus Til. Bosz heeft Noa Lang terug bij de selectie, maar de buitenspeler start vanaf de bank. Dat betekent dat Malik Tillman opnieuw op de linkerflank speelt. Vanzelfsprekend is De Jong de diepste spits, Johan Bakayoko maakt de voorhoede compleet. 

De 'Jerdy Schouten-truc', zoals die op de voorbeschouwende persconferentie werd genoemd, wordt naar alle verwachting niet uitgevoerd. Schouten staat 'gewoon' op het middenveld, met Joey Veerman en Til, en zal dus niet centraal achterin gaan spelen. Dat gebeurde vorig Champions League-seizoen wel geregeld. Ryan Flamingo en Olivier Boscagli vormen in het Allianz Stadium het hart van de defensie.

Voor beide backs is het affiche in Turijn een bijzondere. Richard Ledezma en Matteo Dams gaan hun debuut in de Champions League maken. De twintigjarige Dams was tegen NEC nog een van de betere PSV'ers.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman