Verslagen Vitesse, Excelsior en Cambuur

Vitesse redt punt, Excelsior binnen halfuur langs VVV, Helmond blijft koploper

16 september om 21:54
Laatste update: 16 september om 21:59

FC Emmen heeft maandagavond tegen Vitesse een zeker lijkende overwinning weggegeven. SC Cambuur komt in eigen huis niet langs Roda JC en Excelsior heeft met ruime cijfers gewonnen van VVV-Venlo. De koppositie in de Keuken Kampioen Divisie blijft in handen van Helmond Sport.

FC Emmen - Vitesse 3-3
Waar Emmen thuis nog niet wist te winnen, won Vitesse juist allebei zijn uitwedstrijden tot zover. De Arnhemmers hadden dus de beste papieren voor een zege, het was Emmen dat op voorsprong kwam. Middenvelder Fridolin Wagner tekende op het halfuur voor de 1-0 op De Oude Meerdijk. Miliano Jonathans, twee keer matchwinner in een uitduel van Vitesse, maakte voor rust nog de gelijkmaker.

Na rust kwam Emmen opnieuw op voorsprong, waarna Vitesse voor de tweede keer gelijkmaakte. Het slotwoord leek voor de thuisploeg te zijn: twintig minuten voor tijd bezorgde Franck Evina Emmen voor de derde keer de voorsprong. Vitesse toonde veerkracht en kwam wéér terug. In de blessuretijd zette invaller Giovanni Büttner de 3-3 op het scorebord.

SC Cambuur - Roda JC 0-0
Het wil voor Cambuur nog niet lukken in het nieuwe stadion. Na twee minimale thuisnederlagen werd ook Roda in het Kooi Stadion niet verslagen. Al binnen drie minuten konden de Friezen op voorsprong komen, maar Mark Diemers pakte het cadeautje vanaf de penaltystip niet uit.

Kansen regende het niet in Leeuwarden. Wel kregen beide ploegen voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Een winnaar kwam er echter niet. Cambuur blijft de voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie, met vier punten uit zes wedstrijden.

Excelsior - VVV-Venlo 4-0
Zonder moeite weet Excelsior de punten maandagavond in Rotterdam-Kralingen te houden. Na 22 minuten spelen stond de eindstand al op het scorebord. Jacky Donkor en Richie Omorowa (twee keer) zorgden voor de goals en daarmee de vierde zege van het seizoen voor Excelsior. In de slotfase kon het Van Donge & De Roo Stadion nog één keer juichen. Jose De Almeida Reis tekende voor het slotakkoord.

Helmond Sport - TOP Oss 1-0
In eigen huis leek Helmond Sport doelpuntloos gelijk te gaan spelen tegen TOP Oss. Daarmee zouden de Brabanders de koppositie uit handen geven. In de tweede minuut van de blessuretijd kroonde Dario Sits zich tot de reddende engel. Door de overwinning komt Helmond op veertien punten, één meer dan Excelsior en Den Bosch.