Willumsson over juichen tegen Feyenoord

Willumsson ontkracht 'Paixão-kopie': 'Haalde een grap uit met mijn vader'

16 september om 20:17

Brynjólfur Willumsson verklaart zijn manier van juichen tegen Feyenoord. De spits van FC Groningen maakte beide treffers in het 2-2 gelijke spel tegen de Rotterdammers en na afloop circuleerde dat de IJslander Igor Paixão kopieerde.

In navolging van Paixão, die de 0-2 voor zijn rekening nam, vierde Willumsson zijn goal met een bijzonder dansje. "Ik haalde een grap uit met mijn vader, want hij heeft een dans gedaan voor kinderen met een zeldzame ziekte in IJsland. Ik vond het grappig hoe hij danste en ook wilde ik het doen voor die kinderen", zegt hij tegen de clubkanalen van Groningen.

'Mijn vader is de minister van Volksgezondheid in IJsland", vervolgt de aanvaller, die benadrukt dat zijn viering niets te maken had met de buitenspeler van Feyenoord. "Dus hij ging naar het ziekenhuis om kinderen een hart onder de riem te steken. Dus ik wilde het ook voor die kinderen doen en ook om een grap uit te halen met mijn vader."

Willumsson, de jongere broer van voormalig Go Ahead Eagles-speler Willum Willumsson, maakte zaterdag zijn eerste treffers voor Groningen. De Trots van het Noorden nam hem eerder deze zomer over van Kristiansund.

Zie hieronder de 2-2 van Willumsson. Het veelbesproken dansje deed hij na zijn eerste goal.