Schorsingen van Sano en Hoefkens bekendgemaakt door KNVB

NEC'er Sano kent straf na rode kaart tegen PSV: ook sanctie Hoefkens bekend

16 september om 17:48

Kodai Sano kent zijn straf. De Nijmegenaren zullen het één Eredivisie-wedstrijd moeten stellen zonder de middenvelder, die afgelopen zaterdag een rode kaart kreeg tijdens het uitduel met PSV. Ook Carl Hoefkens, de trainer van NAC Breda, is door de KVNB op de hoogte gesteld van zijn straf. 

Het optreden van Sano bleef in Eindhoven beperkt tot slechts negen minuten. Toen maakte de Japanner een opzichtige overtreding op de doorgebroken Guus Til. Het kostte hem een directe rode kaart, en leverde PSV een strafschop op, die werd benut door Luuk de Jong. NEC verloor het duel uiteindelijk met 2-0. 

De KNVB heeft inmiddels naar buiten gebracht dat Sano één wedstrijd moet missen. Een blik op de agenda leert dat trainer Rogier Meijer op zaterdag 21 september tegen Heracles Almelo dus een andere middenvelder moet opstellen. 

Ook Hoefkens is voor één wedstrijd geschorst. De Belgische oefenmeester kreeg afgelopen weekend een rode kaart tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard (1-0 winst NAC) vanwege het uiten van frustratie jegens de arbiters van dienst.