Kenneth Perez over Guus Til (PSV)

Til door 'arrogante teamgenoten' in PSV-basis: 'Niet lekker om naar te kijken'

16 september om 10:18

Kenneth Perez is nog altijd geen fan van Guus Til. De middenvelder van PSV is dit seizoen wederom geregeld belangrijk voor de Eindhovenaren, maar de ESPN-analist denkt dat Til in de basis staat door de 'arrogante' indruk van zijn teamgenoten.

Til is dit seizoen al goed voor drie goals en evenveel assists bij PSV. Na afloop van het duel met NEC (2-0), waarin de middenvelder één keer scoorde, was de middenvelder zichtbaar geïrriteerd toen zijn rol bij de Eindhovenaren ter sprake kwam. Til wees naar de hoeveelheid basisplaatsen, doelpunten en assists vorig én dit seizoen.

Toch is Perez geen fan van Til. "Het is gewoon niet zo’n hele lekkere voetballer om naar te kijken", aldus de analist bij Dit Was Het Weekend van ESPN. "Hij is er dit seizoen in gekomen omdat de urgentie er was bij PSV. In de eerste paar wedstrijden gaven ze heel veel kansen weg. Het gemak en de arrogantie slopen er een beetje in. Als er iemand is die daar totaal geen last van heeft, dan is dat Til. Hij kwam erin tegen ik meen Almere (eerste basisplaats dit seizoen, red.) en hij doet gewoon en gaat gewoon als de brandweer. Daar moet iedereen dan toch een beetje in mee."

Karim El Ahmadi is het niet helemaal eens met Perez. De oud-middenvelder noemt de manier van spelen van Til 'een ramp' voor de linker centrale verdediger en nummer zes van de opponent. "Het is echt lastig te verdedigen", aldus El Ahmadi. "Hij zit er echt net tussen, waardoor spelers niet weten of ze hem moeten dekken. Hij staat heel veel bij de linksback en die twijfelt meestal, dan ontstaat er wel vaak een gat. En dan zie je dat Luuk de Jong ook nog wel vaak aan de bal komt."

Perez blijft erbij dat hij liever spelers als Malik Tillman ziet spelen. Ook El Ahmadi zou kiezen voor Tillman of Ismael Saibari, maar een speler als Til vond de oud-middenvelder 'altijd irritant' om tegen te spelen. "Een Klaassen, een Siem de Jong; spelers die altijd in je rug zaten. Dat vond ik als middenvelder heel irritant. Ik vond het lekkerder om tegen een soort Kenneth Perez te spelen. Bij jongens die in je rug zitten moet je keuzes maken."