VP's Elftal van de Week: speelronde 5

VP's Elftal van de Week: AZ hofleverancier na historische winst, ook PSV-tweetal

16 september om 10:00
Laatste update: 16 september om 10:17

AZ is na de historische overwinning op sc Heerenveen hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook de nog altijd ongenaakbare kampioen PSV is met een duo goed vertegenwoordigd. Daarnaast leveren ook PEC Zwolle, FC Twente, FC Groningen en Willem ll spelers. 

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle) 
Hoewel hij bij de gelijkmaker van FC Twente niet vrijuit ging, keepte Schendelaar in Enschede een puike wedstrijd. Met een aantal knappe reddingen zorgde hij ervoor dat PEC Zwolle een punt overhield aan de uitwedstrijd.

Bart van Rooij (FC Twente)
Tegen PEC de beste man aan de kant van Twente. Van Rooij was zowel defensief als aanvallend uitstekend. Aanpassingsvermogen lijkt de oud-NEC'er niet nodig te hebben.

Marvin Peersman (FC Groningen)
Groningen knokte zich zaterdag knap terug tegen Feyenoord, en mag daarvoor ook Peersman bedanken. De centrale verdediger was met zijn uitstekende traptechniek een enorm belangrijke schakel in de opbouw, en stond ook verdedigend zijn mannetje.

Matteo Dams (PSV)
Heeft te midden van alle defensieve zorgen in Eindhoven zijn kans meer dan gegrepen. Dams hield zich ook tegen NEC weer heel goed staande. Komende dinsdag zal (mogelijk) blijken of hij ook bestand is tegen de aanvallers van Juventus.

Olivier Boscagli (PSV)
Het is voor PSV een overwinning op zich dat Boscagli niet is vertrokken. De verdediger is zó ontzettend belangrijk met zijn passing van achteruit. Zo ook bij de vroege penalty en 1-0, die tot stand kwam na een splijtende pass van de Fransman.

Ringo Meerveld (Willem ll)
De stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie lijkt Meerveld haast geen moeite te kosten. Dat de middenvelder heel goed kan voetballen, kwam goed tot uiting bij de 2-0, toen hij de defensie van RKC Waalwijk te kijk zette na een oogstrelende solo.

Sven Mijnans (AZ)
Opende zaterdag de rekening voor AZ met een bekeken schot in de lange hoek. Mijnans is dit seizoen een van de én misschien wel de allergrootste vormgever van de Alkmaarders, die vooralsnog niets te duchten hebben gehad van de verslagen tegenstanders. 

Ibrahim Sadiq (AZ)
Ongrijpbaar, zo kan je zijn spel tegen Heerenveen wel omschrijven. De bloedsnelle vleugelaanvaller was continu dreigend, leverde twee assists en was ook zelf nog trefzeker.

Brynjólfur Willumsson (FC Groningen)
De invalbeurt van de IJslander leek op een hoofdstuk uit een jongensboek. In slechts 22 minuten tijd hielp hij een moedig Groningen, eerst met een fraai schot en daarna met een rake kopbal, aan een zwaarbevochten punt tegen Feyenoord. De Euroborg is vooralsnog een onneembare veste.

Troy Parrott (AZ)
Het gebeurt niet vaak dat een spits vier keer scoort in één wedstrijd, maar zaterdagavond was het raak. Een ontketende Parrott maakte hoogstpersoonlijk gehakt van sc Heerenveen, dat bij vlagen ook wel de rode loper uitlegde.

Ruben van Bommel (AZ)
AZ draaide tegen Heerenveen als een tierelier, en Van Bommel vormde daarin geen uitzondering. De talentvolle vleugelaanvaller was tot aan zijn wissel een plaaggeest voor de Friese verdedigers.