Dumfries redt punt voor Internazionale

Opnieuw trefzekere Dumfries voorkomt in slotfase blamage voor Inter

15 september om 22:38
Laatste update: 15 september om 23:07

Denzel Dumfries heeft Internazionale zondagavond aan een punt geholpen. De kampioen van Italië stevende uit bij Monza af op een 1-0 nederlaag, maar de Nederlandse vleugelverdediger stak daar in de 88ste minuut hoogstpersoonlijk een stokje voor.

Dumfries begon in Monza wel op de bank. Landgenoot Stefan de Vrij begon wel. De bezoekers hadden veelvuldig de bal, maar slaagden er voor rust niet in om tot scoren te komen in het Stadio Brianteo.

Na rust greep  Simone Inzaghi in. De trainer bracht naast Dumfries ook Piotr Zielinski en Mehdi Taremi binnen de lijnen. Dat wierp niet direct zijn vruchten af, want de topclub kreeg ongeveer tien minuten voor tijd de 1-0 om de oren. Dany Mota knikte fraai raak voor de thuisclub.

Inter leek zodoende te verliezen, maar niets bleek minder waar. Na een goede aanval tikte Dumfries twee minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker binnen. Het is voor de rechtervleugelverdediger zijn tweede doelpunt in één week tijd. Afgelopen dinsdag was hij ook al trefzeker tegen Duitsland (2-2).

Inter moet door het puntenverlies de koppositie aan Napoli laten. Die club won eerder op zondag met 0-4 bij Cagliari.