Perez over crisis bij FC Twente

'FC Twente heeft vijf punten na vier wedstrijden, dit is crisis wat mij betreft'

15 september om 21:40
Laatste update: 15 september om 21:40

Het is crisis bij FC Twente, meent Kenneth Perez. De analist van ESPN verbaast zich over het feit dat men in Enschede rustig oogt, terwijl de seizoenstart verre van goed is. 

"FC Twente heeft vijf punten na vier wedstrijden", begint Perez zondagavond bij het ESPN-programma Dit was het weekend. "Dit is crisis wat mij betreft", vervolgt de Deen, die zelf ook voor de Tukkers speelde. "De verslaggever van zaterdag zei: dit is geen crisis, enzovoort enzovoort. Nou, dit is FC Twente in een niet al te beste competitie dit jaar. Vijf punten na vier wedstrijden."

"FC Twente moet PEC Zwolle (1-1) helemaal van het veld spelen", stelt Perez, die overigens wel verwacht dat de ploeg van trainer Joseph Oosting snel weer een wedstrijd wint. "Nu heb je dan Heerenveen, dat zal wel lukken denk ik."

Collega-analist Karim El Ahmadi is het eens met Perez, en licht één speler in het bijzonder uit: Mitchell van Bergen. "Van Bergen doet heel veel dingen goed, maar het belangrijkste doet hij altijd verkeerd. Dat is een goede voorzet geven. Het is wel een van de gevaarlijkste spelers van FC Twente, alleen qua rendement...", besluit El Ahmadi, die vervolgens onderbroken wordt door zijn tafelgenoot. "Van Bergen is een van de meest blinde voetballers van de Eredivisie, altijd al geweest. Hij heeft zo veel wapens die hij niet gebruikt. Hij heeft snelheid, niet te geloven. Ik vind dit ook niet een goede aankoop van FC Twente. Een gokaankoop."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!