Bryan Limbombe gaat vertrekken bij Heracles Almelo

Van de Looi en Heracles klaar met banneling: 'Voor ons is de maat nu vol'

15 september om 20:46

Heracles Almelo gaat op korte termijn afscheid nemen van Bryan Limbombe. De vleugelaanvaller werd vorig seizoen nog overgenomen van Roda JC, maar na diverse incidenten met trainer Erwin van de Looi is de koek op.

Van de Looi legt na de doelpuntloze remise tegen Almere City uit hoe het zover heeft kunnen komen. "We hebben hem eerst disciplinair geschorst, er zijn wat dingen gebeurd", vertelt de trainer aan ESPN. "Hij is van de training afgestuurd, maar dat is niet het ergste. Er zijn dingen gebeurd en volgens mij herhaaldelijk. Iedereen kan een fout maken, maar als je veel fouten maakt, dan wordt het lastig. En sommige fouten moet je gewoon niet maken. Het zit eigenlijk in allebei."

"Ik ga niet het voorval vertellen of wat er precies gebeurd is", vervolgt Van de Looi, die wel knikt als verslaggever Hans Kraay jr. vraagt of Heracles klaar is met hem. "Ja, dat klopt. Dat vind ik hartstikke jammer. Bryan is een talentvolle speler, een speler die we hier graag hadden gehouden om hem te ontwikkelen en door te verkopen, want dat hoort ook bij deze club. Voor ons was de maat nu vol."

De 23-jarige Limbombe, die bij Heracles nog een contract heeft tot medio 2027, speelde in totaal 36 wedstrijden voor de Heraclieden. Daarin maakte hij twee doelpunten en gaf hij drie assists. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!